Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μαρτίνο θα είναι ο υποψήφιος της ιταλικής κεντροδεξιάς για την προεδρία της Δημοκρατίας, όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Εβδομήντα τριών ετών, ο Μαρτίνο δίδαξε επί σειρά ετών οικονομικά στο πανεπιστήμιο Luiss της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετείχε στην ίδρυση της Φόρτσα Ιτάλια με τον Μπερλουσκόνι. Από το 1994 μέχρι το 1995 διετέλεσε υπουργός εξωτερικών, στην πρώτη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ενώ από το 2001 μέχρι το 2006 διετέλεσε υπουργός Άμυνας, στην δεύτερη κυβέρνηση του πρώην Καβαλιέρε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, νωρίτερα, είχε συναντήσει τον υπουργό εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, Αντζελίνο Αλφάνο, ηγέτη του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά. Μετά την συνομιλία, ο Αλφάνο δήλωσε ότι η Φόρτσα Ιτάλια και η Νέα Κεντροδεξιά θα επιλέξουν μαζί τον νέο πρόεδρο, σε συνεργασία, αν καταστεί δυνατό, με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Η έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας έχει ορισθεί για τις 29 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχολιαστές τονίζουν, πάντως, ότι μέχρι την έναρξη των ψηφοφοριών πρόκειται να γίνει αναφορά σε σειρά άλλων υποψηφίων, ενώ ο νέος πρόεδρος αναμένεται να προκύψει από πιθανό συμβιβασμό ανάμεσα στην κεντροδεξιά και κεντροαριστερή συμμαχία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης