Πρόστιμο επιβλήθηκε σε γνωστή πολιτικό της δεξιάς στην Ιταλία για διοργάνωση διαμαρτυρίας κατά της μπούρκας και των πέπλων που φορούν οι γυναίκες πιστές στο Ισλάμ. Η Ντανιέλα Σαντάτσε, ηγετικό στέλεχος του συντηρητικού Forza Italia, κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, διοργάνωσε τη διαμαρτυρία πριν από 4 χρόνια έξω από ένα κτίριο όπου μουσουλμάνοι παρευρίσκονταν σε αυτό για τις προσευχές του Ραμαζανίου.

Στην Σαντάτσε επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ημερών και πρόστιμο 100 ευρώ επειδή δεν προειδοποίησε την αστυνομία για την πορεία διαμαρτυρίας. Προκειμένου να αποφύγει την φυλάκιση η πολιτικός πλήρωσε πρόστιμο 1.100 ευρώ. Η Σαντάτσε επέκρινε την απόφαση και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόστιμο 2.500 ευρώ επιβλήθηκε επίσης σε έναν Αιγύπτιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, χαστούκισε την πολιτικό. Το 2006 όταν είχε παραχωρηθεί στην Σαντάτσε αστυνομική συνοδεία εξαιτίας απειλών που είχε δεχτεί από έναν ιμάμη, είχε δηλώσει ότι «το πέπλο αποτελεί σύμβολο της γυναικείας υποταγής».

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης