Με πρωτοφανή κι επαναλαμβανόμενη βία κατά των τροφίμων του οίκου ευγηρίας του Σαν Ρέμο συμπεριφέρονται οι νοσηλευτές στους ηλικιωμένους. Χτυπήματα και βρισιές κάθε είδους είναι η καθημερινότητα για γέροντες, παππούδες και γιαγιάδες που εξαρτούν την επιβίωσή τους από τους νοσηλευτές οι οποίοι φροντίζουν να τους κάνουν τον βίο αβίωτο.

Με μηδενική ύπαρξη στοιχειώδους υγιεινής, οι γέροντες κακοποιούνται καθημερινά, καθώς σε καθημερινή βάση δένονται χειροπόδαρα, ξυλοκοπούνται άγρια, ακόμα και στο πρόσωπο, με το προσωπικό του οίκου ευγηρίας να κάνει κατάχρηση της εξουσίας και της θέσης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι τυχαίο που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει τον εν λόγω οίκο ευγηρίας ως ο «οίκος τρόμου του Σαν Ρέμο». Σημειώνεται πως επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου του ιδρύματος, συνελήφθησαν, μετά από το μαγνητοσκοπημένο υλικό που ήρθε στο φως, μέσα από την τοποθέτηση καμερών στον οίκο του τρόμου.

Οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί κρυφά και έχουν καταγράψει υλικό τριών μηνών στο οποίο απεικονίζονται οι νοσηλευτές σε ρόλο βασανιστή, να κάνουν χρήση βίας απέναντι σε ανήμπορους κι άρρωστους ηλικιωμένους.
Σημειώνεται πως το ιταλικό ΣΔΟΕ (Guardia di Finanza) ερευνά και φορολογικές παραβιάσεις της διοίκησης του ιδρύματος.

Προσοχή, οι εικόνες του βίντεο που ακολουθεί είναι σοκαριστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης