Ιταλία: Ρεκόρ προστίμων τη δεύτερη ημέρα του Καθολικού Πάσχα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 15:46
Ιταλία: Ρεκόρ προστίμων τη δεύτερη ημέρα του Καθολικού Πάσχα

Μεγάλη αύξηση στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω παραβίασης των κανόνων της υποχρεωτικής παραμονής στο σπίτι σημειώθηκε χθες, δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, έκαναν σήμερα γνωστό οι ιταλικές αρχές.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 16.545 πολίτες, οι οποίοι εντοπίστηκαν εκτός σπιτιού χωρίς βάσιμη αιτία. 88 είχαν υπογράψει αναληθή υπεύθυνη δήλωση και 29 είχαν σπάσει την καραντίνα, παρά το ότι είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, οι έλεγχοι ξεπέρασαν τις 252.000. Η ενάρετη συμπεριφορά των Ιταλών, που είχε διαπιστωθεί το Σαββατοκύριακο, δεν συνεχίστηκε κατά τη χθεσινή ημέρα.

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, η οικονομική αστυνομία της χώρας πραγματοποιεί εφόδους στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio και σε άλλους τέσσερις στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας. Πρόκειται για τη συνέχεια εισαγγελικής έρευνας για να εξακριβωθεί αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας ευθύνονται για εκ προμελέτης ανθρωποκτονία, σε ό,τι αφορά τον θάνατο τουλάχιστον 300 ηλικιωμένων.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Τύπο, μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορωνοϊό μέσα στα κτήρια των οίκων ευγηρίας χωρίς να τηρηθούν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης για το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με καταγγελίες νοσηλευτών, σε πολλές περιπτώσεις τους ζητήθηκε να μη φορέσουν ούτε τις μάσκες προστασίας «για να μη δημιουργήσουν κλίμα υπερβολικής ανησυχίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, 15:49