Σαράντα πέντε ανήλικα έφτασαν την Δευτέρα στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας, με το πλοίο «Βέγκα» του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Συνολικά αποβιβάσθηκαν πεντακόσιοι σαράντα οκτώ παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, χάρη στις επιχειρήσεις του ιταλικού ναυτικού, ακτοφυλακής, λιμενικού, και ναυτικών μονάδων της επιχείρησης Triton.

Το ταξίδι τους, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, διήρκεσε δύο εβδομάδες. Η πρώτη εκτίμηση των ιταλικών αρχών, έκανε λόγο για εκατόν τριάντα ανήλικα. Κατά της διαδικασίες αποβίβασης και ταυτοποίησης όμως, ο συνολικός τους αριθμός μειώθηκε στο ένα τρίτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά αυτά πρόκειται να μεταφερθούν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας της Σικελίας. Όλοι οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες, θα φιλοξενηθούν σε δομές οι οποίες βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της Ιταλίας.

«Η υποδοχή αποτελεί χρέος, η Εκκλησία δεν μπορεί να μην υποδεχθεί τους ανθρώπους, όπως και τους προσκυνητές. Τα άτομα που χτυπούν την πόρτας μας, δεν πρέπει να τα ρωτάμε τι χαρτιά έχουν, ποιο είναι το επίσημο στάτους τους», δήλωσε ο καρδινάλιος του Παλέρμο Πάολο Ρομέο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στο Μιλάνο μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης