Περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία του Πάνθεον στο κέντρο της Ρώμης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παρά την έντονη βροχόπτωση, πολλές ενώσεις επιχειρηματιών και βιοτεχνών από το Λάτιο, την περιφέρεια στην οποία ανήκει η Ρώμη, και τα βασικά ιταλικά εργατικά συνδικάτα (CGIL, CUISL, UIL, UGL) συγκεντρώθηκαν για μια «σιωπηλή» διαμαρτυρία για «τα θύματα της κρίσης» και «για να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες».

Μια μεγάλη οθόνη είχε τοποθετηθεί στην πλατεία για να αποτίσει φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αυτοκτόνησαν από την αρχή της κρίσης, στους οποίους αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Mario Monti στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε μια απάντηση από το κράτος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επαναφέρουν στην αγορά τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η ιταλική οικονομία», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Mauricio Flamini, της ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Λάτιουμ.

«Η κρίση δεν πρέπει να βαραίνει στους ώμους των πιο αδύναμων, των εργατών που χάνουν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους ή τους συνταξιούχους», επεσήμανε από την πλευρά του ο Tommaso Ausili, γενικός γραμματέας του CISL του Λάτιο.

Από την 1η Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί συνολικά 23 αυτοκτονίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Ένωση Βιοτεχνών CGIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης