Ιταλία: Σκάνδαλο-μαμούθ με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες

Ιταλία: Σκάνδαλο-μαμούθ με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες
Εβδομήντα άτομα εμπλέκονται σε σκάνδαλο με στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην τρίτη και τέταρτη εθνική κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, σε ένα σκάνδαλο-μαμούθ που ήλθε στο φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προς το παρόν ανακρίνονται 50 άτομα που φέρονται να έχουν άμεσες ευθύνες στην όλη υπόθεση.

Η κύρια κατηγορία είναι εγκληματική δράση με στόχο την αθλητική απάτη και τις έρευνες συντονίζει η εισαγγελία της πόλης Καταντζάρο, στην Κάτω Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στελέχη και παίκτες των ομάδων φέρονται να είχαν άμεσες επαφές και στενές οικονομικές συναλλαγές με νονούς της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα. Στόχος, η οργάνωση στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων και στοιχημάτων.

Πραγματοποιούνται επίσης έφοδοι σε γραφεία διαφόρων ομάδων, με κατάσχεση εγγράφων, ενώ καθοριστική θεωρήθηκε η ηχογράφηση τηλεφωνικής συνομιλίας του Πιέτρο Γιαννάτσο, γιού γνωστού νονού της Ντράγκετα.

Οι έρευνες, που αφορούν πάνω από 30 ομάδες, έχουν επεκταθεί στις περιφέρειες του Ρήγιου της Καλαβρίας, της Νάπολης, του Μπάρι, του Σαλέρνο, αλλά και στον ιταλικό Βορρά, στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, της Γένοβας, της Μόντζα και του Ρίμινι.

Σε κάποιους από αυτούς που ανακρίνονται απαγγέλλεται η κατηγορία της αθλητικής απάτης με το επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο του μαφιόζικου χαρακτήρα και με την στήριξη διεθνών παράνομων δικτύων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 12:50