Η επιστροφή των μαθητών στα ιταλικά λύκεια αναβάλλεται για τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά, όπως είχε αποφασιστεί, από μεθαύριο, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές ιταλικές περιφέρειες (Βένετο, Φριούλι-Βενέτσια Τζούλια, Μάρκε, Απουλία) είχαν εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία τους με τη θέση της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στη φάση αυτή πρέπει να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν αποκλείεται η τοπική αυτοδιοίκηση, σε ορισμένες περιοχές, να επιμείνει στην ανάγκη να αναβληθεί η επιστροφή των νέων 14 έως 19 ετών στις τάξεις τους.

Στις 11 Ιανουαρίου, πάντως, πρόκειται να κάνει μάθημα στις σχολικές αίθουσες μόνον το 50% των μαθητών των λυκείων της χώρας.

Πριν λάβει την όποια νέα απόφαση, η κυβέρνηση της Ρώμης θέλει να αξιολογήσει τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία, σχετικά με τη συνολική κατάσταση των μολύνσεων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στις 8 του μηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οι Ιταλοί δεν θα μπορούν να βγουν από την περιφέρεια στην οποία ζουν μόνιμα (εκτός αν συντρέχει λόγος υγείας ή επαγγελματικός) και θα επιτρέπονται επισκέψεις δύο μόνο ατόμων σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Πριν λίγο, εξάλλου, οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι μέχρι σήμερα στην Ιταλία έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού 179.000 άνθρωποι. Η περιφέρεια, που έως τώρα έχει παρουσιάσει τα μεγαλύτερα οργανωτικά προβλήματα, όσον αφορά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer, είναι η Λομβαρδία, παρ΄ ότι πρόκειται για την περιοχή που έχει πληρώσει το υψηλότερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, από την αρχή της επιδημίας Covid-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης