Οι κάλπες των δημοτικών εκλογών έκλεισαν στις έντεκα το βράδυ, ώρα Ιταλίας, και τα πρώτα exit poll επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις και τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με το σύνολο των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών και των ηλεκτρονικών εκδόσεων των μεγαλύτερων εφημερίδων, κανένας υποψήφιος δήμαρχος των μεγάλων πόλεων (Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο, Νάπολη, Μπολόνια) δεν καταφέρνει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη Ρώμη, σύμφωνα με τα exit poll, στον δεύτερο γύρο πρόκειται να αναμετρηθούν η υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι – η οποία προηγείται με μεγάλη διαφορά – και ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Ρομπέρτο Τζακέττι.

Στο Μιλάνο, οι κάτοικοι φαίνεται πως θα κληθούν σε δεκαπέντε ημέρες να επιλέξουν ανάμεσα στον κεντροαριστερό Μπέπε Σάλα και τον κεντροδεξιό Στέφανο Παρίζι.

Σχετικά με την Νάπολη, τα exit poll δίνουν προβάδισμα στον απερχόμενο αριστερό, ανεξάρτητο δήμαρχο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ενώ ακολουθεί, με μεγάλη διαφορά, ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Τορίνο, τέλος, σύμφωνα με τις δημοσκοπικές εταιρίες προηγείται ο απερχόμενος κεντροαριστερός δήμαρχος Πιέρο Φασίνο, ο οποίος θα πρέπει να διασταυρώσει το ξίφος του με την υποψήφια των Πέντε Αστέρων Κιάρα Απεντίνο στο δεύτερο γύρο, στις 19 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ο πρόεδρος της Ιταλίας καλεί την Ευρώπη να μη λησμονά τη Λαμπεντούζα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης