Οι αμερικανικές εκλογές συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, με τον πλανήτη να εμφανίζεται διχασμένος για το ποιος τελικά θα έπρεπε να είναι ο «εκλεκτός» της διαδικασίας που θα προσπαθούσε να δώσει κατευθυντήριες για την παγκόσμια οικονομία εν μέσω των έντονων κραδασμών από την κρίσης χρέους.

Οι αγορές πάντως είχαν από νωρίς ξεκαθαρίσει πως ήθελαν τον Barack Obama στον Λευκό Οίκο, καθώς άφηναν να εννοηθεί πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί τη λήψη μέτρων για την ανάπτυξη και όχι μόνο «στείρα» λιτότητα. Ειδικά στην Ιταλία, η πλειοψηφία του κόσμου ήταν υπέρ του προέδρου των Η.Π.Α. και πως θα μπορούσαν άλλωστε να μην είναι από τη στιγμή που η χώρα τους βρίσκεται αντιμέτωπη με τους «σφιχτούς» προϋπολογισμούς και τη στενή δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτεί το Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιοκτήτης καταστήματος στη Νάπολη πωλεί εδώ και λίγες ημέρες κούκλες με πρωταγωνιστές τους δύο αντιπάλους των προεδρικών εκλογών, κάνοντας φυσικά και το ανάλογο σχόλιο. O Barack Obama εμφανίζεται μ’ ένα βασιλικό στέμμα, την ίδια στιγμή που ο Mitt Romney δείχνει καταβεβλημένος, έχοντας «λυγίσει» υπό το βάρος της ήττας του.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Προεδρική» ταυρομαχία στην Κένυα, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012, 01:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης