Μάχη ανάμεσα στην κεντροδεξιά και στην κεντροαριστερά, στις μεγαλύτερες πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν δημοτικές εκλογές, δείχνουν τα exit poll που μετάδωσε πριν λίγο το ιταλικό ιδιωτικό κανάλι La 7.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των exit poll στη Γένοβα, οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς Τζάννι Κριβέλλο και Μάρκο Μπούτσι, αντίστοιχα, λαμβάνουν από το 32% μέχρι το 36% έκαστος, και θα αναμετρηθούν σε δύο εβδομάδες στον δεύτερο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βερόνα, το exit poll δίνουν από το 22% μέχρι το 26%, τόσο στην υποψήφια της κεντροαριστεράς Oριέτα Σαλέμι, όσο και σε εκείνον της κεντροδεξιάς, Φεντερίκο Σμποαρίνα.

Στην Πάρμα, ο απερχόμενος δήμαρχος Φεντερίκο Πιτσαρόττι (ο οποίος έχει διαγραφεί από το κίνημα των Πέντε Αστέρων) φαίνεται σύμφωνα με τους δημοσκόπους να έχει προβάδισμα, με συνολικό ποσοστό ψήφων από το 38% μέχρι το 42%. Στον δεύτερο γύρο, αν επιβεβαιωθεί το exit poll, θα πρέπει να αναμετρηθεί με τον κεντροαριστερό Πάολο Σκάρπα.

Στο Παλέρμο, ο απερχόμενος δήμαρχος Λεολούκα Ορλάντο μπορεί να καταφέρει να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ξεπερνώντας το σχετικό όριο του 40% που θέτει ο νόμος. Δεύτερος, σύμφωνα με την δημοσκοπική εκτίμηση, είναι ο κεντροδεξιός Φαμπρίτσιο Φεραντέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αυτές, οι Πέντε Αστέρες είναι πιθανό να μείνουν εκτός δεύτερου γύρου στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις όπου ανανεώθηκαν τα δημοτικά συμβούλια, αποτέλεσμα σαφώς αρνητικό για το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο.

Μερικοί σχολιαστές, ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι στις δημοτικές εκλογές ευνοούνται ευρείες συμμαχίες, τόσο της κεντροδεξιάς, όσο και της κεντροαριστεράς, ενώ αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί στις βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης