Έρευνα του περιοδικού «Panorama» αποκαλύπτει ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι ιερείς συχνάζουν σε gay μπαρ, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, χορεύουν, κάνουν καινούριες γνωριμίες και ορισμένες φορές συναναστρέφονται με συνοδούς επί πληρωμή.

Η Επισκοπή της Ρώμης απάντησε άμεσα στο δημοσίευμα του περιοδικού. Σε ανακοίνωσή της καλεί τους ιερείς να επιδείξουν συνέπεια (προς τον ρόλο τους) και να πάψουν να κρύβονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πρώτες αντιδράσεις της γκέι κοινότητας της Ιταλίας, ήταν του Αουρέλιο Μανκούζο, πρώην προέδρου της οργάνωσης Arcigay. «Είναι γνωστό ότι πολλοί ιερείς πηγαίνουν σε ντίσκο, μπαρ και άλλα μαγαζιά. Όχι μόνον για γνωριμίες σεξουαλικού είδους, αλλά και για να μιλήσουν, απλώς, για να μοιρασθούν ανησυχίες και ιδέες με νέους ανθρώπους». Ο Μανκούζο αποκαλύπτει ακόμη ότι συναναστράφηκε στο παρελθόν υψηλόβαθμους κληρικούς του Βατικανού, μεταξύ των οποίων και ένας επίσκοπος.

Το σχετικό άρθρο είχε τίτλο «Gay Priests Nights on the Town». Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, οι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν κρυφές κάμερες, ενώ αρκετές φωτογραφίες δημοσίευτηκαν στο περιοδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης