Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια ζήτησαν ακόμη λίγες ημέρες για σχηματισμό κυβέρνησης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 18:38
Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια ζήτησαν ακόμη λίγες ημέρες για σχηματισμό κυβέρνησης
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του κινήματος Πέντε Αστέρων με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε:

«Οι διάφορες επαφές με τη Λέγκα ολοκληρώθηκαν με αναφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κυβέρνηση της αλλαγής, με συμβόλαιο το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το γερμανικό μοντέλο. Τα μέλη μας θα το κρίνουν μέσω διαδικτύου. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα, με αναφορά στη στήριξη ανέργων, την αλλαγή του νόμου για την συνταξιοδότηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς»

«Συμφωνούμε με την Λέγκα ότι δημοσίως, δεν υπάρχουν ονόματα και ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό συμβόλαιο. Πρώτα μιλάμε για τα προβλήματα των Ιταλών και στη συνέχεια για τους εκτελεστές του προγράμματος. Ξέρουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ευρωπαϊκές αλλά και εκτός Ευρώπης υποχρεώσεις, με ειδική αναφορά στην μεταρρύθμιση του Δουβλίνου αλλά και τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

«Θα είμαστε σχετικά σύντομοι, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε θετικά την προσπάθεια αυτή. Από τον πρόεδρο ζητήσαμε, ακόμη λίγες ημέρες επιπλέον χρόνο».

Στις έξι το απόγευμα, τοπική ώρα, ο Ιταλός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια αναβολή, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούσαν ότι σήμερα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια, με την υπόδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού. Είναι πιθανό, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, 18:38