Ιταλία: Τα σούπερ μάρκετ θα προσφέρουν έκπτωση 10% στους φτωχότερους πελάτες τους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 16:50
Ιταλία: Τα σούπερ μάρκετ θα προσφέρουν έκπτωση 10% στους φτωχότερους πελάτες τους

Πολλοί μεγάλοι όμιλοι σούπερ μάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν εκπτώσεις 10% στα προϊόντα τους στους πιο φτωχούς πελάτες τους, των οποίων η οικονομική κατάσταση έχει γίνει ακόμη περισσότερο επισφαλής εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των ομίλων αυτών περιλαμβάνονται οι Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione (που αντιπροσωπεύει τις αλυσίδες Auchan και Simply) και η Coop και η έκπτωση θα αφορά όσους αγοράζουν με τα κουπόνια που διανέμονται στους αναξιοπαθούντες πολίτες της χώρας.

Με την έκπτωση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που εξέπεμψε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνοντας την αποδέσμευση κονδυλίων για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, που χρηματοδοτούνται από το κράτος με 400 εκατ. ευρώ και διανέμονται από τους Δήμους. Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5 έως 10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης, κανείς δεν θα είναι μόνος του», είχε υποσχεθεί ο Κόντε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Conad, με την έκπτωση αυτή τα καταστήματά του «επιδιώκουν να κάνουν μία σοβαρή συνεισφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι οικονομικοί φορείς στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό που θα επιτρέψει σε πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένες στη δύσκολη αυτή περίοδο».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου της χώρας Coldiretti, λόγω των συνεπειών από την επιδημία επιπλέον 500.000 άνθρωποι έχουν προστεθεί σε αυτούς με επείγουσες διατροφικές ανάγκες, πέραν των 2,7 εκατ. που είχαν λάβει πέρυσι βοήθεια σε τρόφιμα από φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Caritas ή οι Τράπεζες Τροφίμων. Το ίδιο συνδικάτο εκτιμά πως τα αιτήματα για βοήθεια που δέχθηκε μόνο τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25-30%.

Την περασμένη Πέμπτη στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σούπερ μάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα. Όπως συμβαίνει σε όλον τον ιταλικό Νότο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη Σικελία ζει από τη μαύρη εργασία. Όμως τα νοικοκυριά αυτά δεν μπορούν να διεκδικήσουν τις αρωγές που προβλέπονται από την ιταλική κυβέρνηση γι' αυτούς οι οποίοι υφίστανται απώλεια εισοδήματος εξαιτίας της ισχυρής επιβράδυνσης της οικονομίας που προκαλείται από την πανδημία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 16:50