Αυξάνονται οι ποινές για τα αδικήματα που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά στην Ιταλία, με νέο νόμο τον οποίο ενέκρινε το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Για όσους πολίτες μετέχουν σε μαφιόζικη οργάνωση με τρία μέλη και πάνω η προβλεπόμενη ανώτατη ποινή θα φθάνει στο εξής τα 15 χρόνια κάθειρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα η ανώτατη ποινή ήταν 12 έτη. Για τους επικεφαλής μαφιόζικων οργανώσεων το ανώτατο όριο της ποινής κάθειρξης αυξάνεται στα 18 χρόνια, από τα 14 που ήταν έως τώρα.

Με τον νέο αυτόν νόμο θα θεωρείται και πάλι ποινικό αδίκημα η δημοσίευση ψευδούς εταιρικού ισολογισμού και θα τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως και 5 χρόνια σε περιπτώσεις εταιρειών που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, και από 3 έως και 8 χρόνια για τις εισηγμένες.

Παράλληλα, η δημόσια Εθνική Αρχή κατά της Διαφθοράς θα πρέπει να ενημερώνεται από τους εισαγγελείς σε περίπτωση διεξαγωγής ερευνών που αφορούν σε αδικήματα σε βάρος της δημόσιας διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα κατά της διαφθοράς στελεχών και υπαλλήλων του Δημοσίου θα καταστούν επίσης αυστηρότερα: για να μπορούν να πετυχαίνουν δικαστικό συμβιβασμό με μειωμένη ποινή, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν επιστρέψει στο ακέραιο όλα τα ποσά που συνδέονται με δωροδοκίες, χρηματισμούς και υπεξαιρέσεις.

«Εγκρίναμε αυτόν τον νέο νόμο, αλλάζουμε τη χώρα, όποιο και αν είναι το κόστος» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter o πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης