Ιταλία: Χειροπέδες σε 91 στελέχη της Κόζα Νόστρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 13:51
Ιταλία: Χειροπέδες σε 91 στελέχη της Κόζα Νόστρα
Ενενήντα ένα πρόσωπα που κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση συνελήφθησαν το πρωί από την αστυνομία και τους καραμπινιέρους της Σικελίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης Apocalisse («Αποκάλυψη»).
Πρόκειται για στελέχη της Κόζα Νόστρα τα οποία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποσπούσαν με εκβιασμό χρήματα για «προστασία» από εμπόρους και επιχειρηματίες στα δυτικά προάστια της πόλης Παλέρμο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δεσμεύτηκαν επίσης οι πόροι εταιριών που αποτελούσαν βιτρίνες της μαφίας, η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η επιχείρηση συνέβαλε οι εισαγγελείς να ανακαλύψουν ένα χρήσιμο στοιχείο: ο επικεφαλής της μαφιόζικης φατρίας Αρενέλα του Παλέρμο, ο Γκρεγκόριο Παλατσότο, είχε δημιουργήσει —παρότι βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή— προφίλ στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, και μέσω αυτού καταφερόταν εναντίον των μεταμελημένων μαφιόζων που συνεργάζονται με την δικαιοσύνη.

«Δεν φοβάμαι τις χειροπέδες, αλλά όσους, για να τις ανοίξουν, αρχίζουν να διηγούνται διάφορες ιστορίες», είχε γράψει ο Παλατσότο.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 13:54