«Ήταν λάθος που ζήτησα αποδεικτικά στοιχεία από τα θύματα παιδεραστών ιερέων»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, 20:15
«Ήταν λάθος που ζήτησα αποδεικτικά στοιχεία από τα θύματα παιδεραστών ιερέων»
Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την πτήση με την οποία επιστρέφει στην Ιταλία από το ταξίδι του στην Χιλή και στο Περού, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα των παιδόφιλων ιερέων και στις ευθύνες της Καθολικής Εκκλησίας.

«Ήταν λάθος που ζήτησα αποδεικτικά στοιχεία από τα θύματα παιδεραστών ιερέων. Για τα θύματα αυτά, ήταν ένα χαστούκι, ζητώ συγγνώμη αν τα πλήγωσα, αλλά δεν το ήθελα», τόνισε ο ποντίφικας.

Η αναφορά του πάπα ήταν σε ερώτηση που του έγινε τις περασμένες ημέρες, για ένα Χιλιανό επίσκοπο της περιοχής Οζόρνο, που φέρεται να συγκάλυψε κληρικό ο οποίος κατηγορείται για παιδεραστία. «Η λέξη "αποδείξεις" δεν είναι η κατάλληλη. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω την έκφραση "σαφή στοιχεία"», εξήγησε σήμερα ο Αργεντινός ποντίφικας.

Παράλληλα, όμως, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μελέτησε και ξαναμελέτησε την περίπτωση του επισκόπου του Οζόρνο και δεν υπάρχουν εμφανή στοιχεία για να καταδικασθεί».

Πρόσθεσε ότι σε κάθε του ταξίδι έχει πάντα δημόσιες αλλά και ιδιωτικές συναντήσεις με θύματα ιερέων που κατηγορούνται για παιδεραστία και ότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει, θα ήταν να πληγώσει τους ανθρώπους αυτούς.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, 20:15