«Είχαμε απευθείας συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τη Βόρεια Κορέα»

«Είχαμε απευθείας συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τη Βόρεια Κορέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες "εξαιρετικά υψηλού επιπέδου" με την Πιονγκγιάνγκ σε μια προσπάθεια σχεδιασμού μιας συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

"Ξεκινήσαμε επίσης να συνομιλούμε απευθείας με τη Βόρεια Κορέα", δήλωσε ο Τραμπ πλάι στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

"Είχαμε απευθείας συνομιλίες υψηλού επιπέδου, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, με τη Βόρεια Κορέα. Και πραγματικά πιστεύω ότι αυτό επιτρέπει καλή θέληση και καλά πράγματα συμβαίνουν. Θα δούμε τι θα συμβεί, όπως πάντα λέγεται, θα δούμε τι θα συμβεί, επειδή στο τέλος είναι το τελικό αποτέλεσμα που μετρά, όχι το γεγονός ότι σκεφτόμαστε να διεξάγουμε μια συνάντηση ή να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση ", τόνισε.

Οι συνομιλίες είναι μια πραγματική ευκαιρία να "λύσουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα", είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα σημείωσε ότι εξετάζονται πέντε τοποθεσίες για τη διεξαγωγή της συνόδου η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί "στις αρχές Ιουνίου ή νωρίτερα". Πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει πολύ σύντομα πότε και που θα διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Επιδοκίμασε επίσης τις συνομιλίες μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας για "τον τερματισμό του πολέμου".

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 00:04