Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί μια 43χρονη γυναίκα από το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η οποία είχε σαν χόμπι της την εκτροφή αρουραίων. Το «κορίτσι-αρουραίος», όπως την χαρακτήριζαν όσοι τη γνώριζαν, φέρεται ότι είχε για κατοικίδια χιλιάδες άσπρους αρουραίους. Όταν μάλιστα, ο αριθμός τους ήταν τόσο μεγάλος που εκείνοι δεν χωρούσαν μέσα στο σπίτι της, τότε η 43χρονη τους άφηνε ελεύθερους να σπείρουν τον τρόμο στους δρόμους της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα διέμενε μέχρι το 2011 σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο και εξέτρεφε άσπρους αρουραίους οι οποίοι πολλαπλασιάζονταν με μεγάλη ταχύτητα. Όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος αντελήφθη τη δραστηριότητα της 43χρονης, της έκανε έξωση. Πολλοί αρουραίοι υιοθετήθηκαν, ενώ σε άλλους έγινε ευθανασία.
.
Έπειτα από την έξωση της γυναίκας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών ελέγχου ζώων στο Σαν Φρανίσκο προέβησαν σε επιχείρηση για την εξολόθρευση των χιλιάδων αρουραίων που είχαν κατακλύσει το κέντρο της πόλης και τις γύρω περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έξωση δεν φαίνεται να εμπόδισε τη 43χρονη από το να συνεχίσει την παράξενη εμμονή της, αφού εξακολούθησε να φροντίζει τα τρωκτικά της είτε σε κοιτώνες για αστέγους είτε κάτω από γέφυρες και δημόσια πάρκα.Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές εντόπισαν τη 43χρονη σε ένα πάρκο κοντά στο κέντρο της πόλης όπου, είχε τοποθετήσει τροφή σε ένα πλαστικό μπολ για σκύλους. Από το μπολ έτρωγαν περίπου επτά αρουραίοι.

«Ο υπάλληλος που βρέθηκε εκεί είπε ότι οι αρουραίοι βρίσκονταν στο πάρκο για αρκετό καιρό. Είχαν σκάψει και δημιουργήσει ένα είδος λαβύρινθου», δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι KTVU η επικεφαλής της υπηρεσίας Φροντίδας και Ελέγχου Ζώων, Ντενίζ Μπονγκιοβάνι. «Συλλέξαμε επτά. Δυστυχώς, πιστεύω ότι ένας από αυτούς έπασχε από κάποια ασθένεια και πέθανε κατά τη μεταφορά. Θέσαμε υπό περιορισμό τους υπόλοιπους».

 Η Μπονγκιοβάνι δήλωσε ότι κάθε φορά που οι αρχές κατάφερναν να εντοπίσουν τη 43χρονη, αυτή παρέδιδε όσα τρωκτικά είχε υπό την «προστασία» της, ωστόσο σύντομα ξεκινούσε και πάλι την αναπαραγωγή τους. Εικάζεται ότι η γυναίκα πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο δηλώνουν τρομοκρατημένοι και αγανακτισμένοι με τη 43χρονη. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι οι αρουραίοι που εκτρέφει η γυναίκα πιθανόν καταλήγουν ως τροφή για τα μεγαλύτερα τρωκτικά που περιφέρονται στην πόλη, ενώ άλλοι απαίτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης