Είχε στο στομάχι της στυλό για 25 χρόνια!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 04:48
Είχε στο στομάχι της στυλό για 25 χρόνια!
Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν οι γιατροί στην Βρετανία, οι οποίοι έπειτα από μία τυπική ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα διαπίστωσαν πως είχε καταπιεί στυλό πριν από… 25 χρόνια!

Η 76χρονη γυναίκα το τελευταίο χρονικό διάστημα υπέφερε από πόνος στο στομάχι και αποφάσισε να επισκεφθεί το νοσοκομείο της πόλης για να δει τι συμβαίνει. Ύστερα, από μια σειρά ιατρικών εξετάσεων η ηλικιωμένη διαγνώστηκε με την ασθένεια της εγκολπωμάτωσης, η οποία είναι συχνή σε μεγάλους ανθρώπους, όταν μικρές «σακούλες» διογκώνονται στα τοιχώματα του παχέως εντέρου.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν επαναπαύτηκαν και προχώρησαν σε ακτινογραφία του στομάχου εντόπισαν ένα ευθύγραμμο ξένο σώμα να βρίσκεται εκεί. Τότε ήταν που η γυναίκα θυμήθηκε, πως είχε καταπιεί κατά λάθος ένα στυλό πριν από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Oliver Waters, η γυναίκα στεκόταν στις σκάλες του σπιτιού της, ενώ προσπαθούσε με την βοήθεια ενός στυλό να φτάσει ένα σημείο στις αμυγδαλές της. Κρατούσε μάλιστα και έναν καθρέφτη, ώστε να οδηγήσει το στυλό στο σωστό σημείο.

Κατά κάποιο παράξενο τρόπο, έχασε την ισορροπία της και σκόνταψε. Η πτώση κατάφερε να σπρώξει το στυλό κάτω από τον οισοφάγο και να φτάσει στην κοιλιά της.

Τελικά, η ακτινογραφία επαλήθευσε την ιστορία της 76χρονης και όταν το στυλό αφαιρέθηκε με πλύση στομάχου μετά από 25 χρόνια, μπορούσε ακόμα να γράψει. Τα οξέα του στομάχου δεν κατάφεραν να διαλύσουν το στυλό, το οποίο με την σειρά του δεν προκάλεσε γαστρεντερικά προβλήματα στην γυναίκα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 04:50