«Ηχηρή» καταδίκη για την πτώχευση της τράπεζας Credito Cooperativo Fiorentino

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 04:04
«Ηχηρή» καταδίκη για την πτώχευση της τράπεζας Credito Cooperativo Fiorentino
Ο Ντένις Βερντίνι, γερουσιαστής του κεντρώου πολιτικού σχήματος Ala και πρώην σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για τη χρεοκοπία της ιταλικής τράπεζας Credito Cooperativo Fiorentino.

O αρμόδιος εισαγγελέας της Φλωρεντίας είχε ζητήσει να καταδικασθεί ο Βερντίνι σε 11 χρόνια. Μαζί με τον Βερντίνι για την υπόθεση ήταν υπόδικα άλλα 33 άτομα. Ο Ιταλός γερουσιαστής, με την πρωτοβάθμια αυτή απόφαση, καταδικάσθηκε παράλληλα στον εφ' όρου ζωής αποκλεισμό από τα δημόσια αξιώματα.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί σχολιαστές, η δικαστική αυτή εξέλιξη δεν αποκλείεται να έχει πολιτικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι. Ο Ντένις Βερντίνι, μαζί με άλλους 15 γερουσιαστές (πολλοί από τους οποίους είναι πρώην μπερλουσκονικοί), στήριξε πρώτα την κυβέρνηση Ρέντσι και στη φάση αυτή προσφέρει στήριξη και σε εκείνη του Πάολο Τζεντιλόνι.

Η καταδίκη αυτή, που θα πρέπει να οδηγήσει σε έκπτωση του Βερντίνι από το αξίωμα του γερουσιαστή, δεν αποκλείεται να κάνει πολλά μέλη του Ala να σταματήσουν να υπερψηφίζουν τα μέτρα που φέρνει στο κοινοβούλιο η ιταλική κυβερνητική συμμαχία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 04:04