Χρηματική αμοιβή προσφέρει το κινεζικό κράτος σε όποιον παραβιάζει την καραντίνα και τα μέτρα κατά της πανδημίας. Το ποσό κυμαίνεται ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης από 300 έως 11.000 γουάν (από 40 έως 1.520 ευρώ).

Η Υγειονομική Επιτροπή της κινεζικής μεγαλούπολης Σενζέν ανακοίνωσε ότι όποιος πολίτης καταδώσει παραβιάσεις νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του Covid-19 θα έχει λαμβάνειν χρηματική αμοιβή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σενζέν είναι από τις πόλεις που έκλεισαν τα εκατομμύρια των κατοίκων στα σπίτια τους με μερικά, μόλις, περιστατικά, επιβάλλοντας εξαιρετικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ποινές.

Ειδικότερα, η καταγγελία για όποιον έχει «σπάσει» την επταήμερη καραντίνα αποφέρει 300 γουάν, ενώ αν πρόκειται για σοβαρό περιστατικό και πρέπει να μείνει σε απομόνωση 14 ημερών, η καταγγελία αποφέρει 500 γουάν.

Επιπλέον, η καταγγελία μετανάστη που έχει παρεισφρήσει στη χώρα, δεδομένης της σχετικής απαγόρευσης εισόδου ξένων υπηκόων, αποφέρει 1.000 γουάν. Εάν ο καταγγελλόμενος νοσεί Covid-19, τότε η αμοιβή είναι 10.000 γουάν (σύνολο δηλαδή 11.000 γουάν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν δύο άτομα καταγγείλουν τον ίδιο παραβάτη, το χρηματικό «έπαθλο» παίρνει ο ταχύτερος. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης