Σύμφωνα με μία νέα διεπιστημονική μέθοδο στατιστικής «βαθμολόγησης», που εφαρμόζει ένας Αμερικανός ερευνητής, ο Καρλ Μαρξ είναι ο «επιστήμονας» που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρώπινη ιστορία. 

Στη δεύτερη θέση φαίνεται πως έρχεται ο Ζίγκμουντ Φρόιντ, ανάμεσα σε όλους τους επιστήμονες των θεωρητικών, κοινωνικών και θετικών επιστημών που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα, αυτού του διαδικτυακού εργαλείου που φέρει το όνομα ”Scholarometer” και το οποίο συγκρίνει περίπου 35.000 ερευνητές.

Ο ειδικός της πληροφορικής Φιλίπο Μέντσερ του πανεπιστημίου της Ιντιάνα Μπλούμιγκτον, ανέπτυξε αυτό το νέο σύστημα αξιολόγησης, σύγκρισης και κατάταξης όλων των επιστημόνων. Εδώ ακριβώς είναι και η καινοτομία του.

Συνήθως, η κατάταξη μέχρι σήμερα γινόταν μόνο μεταξύ επιστημόνων από επιμέρους πεδία (χώρια οι φυσικοί, οι βιολόγοι, οι ψυχολόγοι, οι ιστορικοί, οι κοινωνιολόγοι κ.ο.κ.). Ωστόσο, η νέα μέθοδος συγκρίνει πρόσωπα από όλους τους επιστημονικούς τομείς, ανεξαιρέτως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης