«Κάθε εξέλιξη στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μας ενδιαφέρει άμεσα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 21:48
«Κάθε εξέλιξη στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μας ενδιαφέρει άμεσα»

Το ενδιαφέρον του κάθε του για κάθε εξέλιξη που αφορά τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα εκφράζει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση κατά την έναρξη της νέας νομοθετικής χρονιάς, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε «είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία βλέπουμε με την ίδια αντίληψη και τις περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

«Η εξέλιξη σε κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας μας ενδιαφέρει άμεσα» συμπλήρωσε όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ.

«Από την Ευρώπη μέχρι τον Καύκασο, από την κεντρική Ασία μέχρι την νότια Ασία, παντού, δείχνουμε την παρουσία μας με αυτή την αντίληψη. Καμιά δραστηριότητα εκτός των συνόρων μας δεν έχει σκοπό την κατοχή, την παραβίαση, την εκμετάλλευση. Εμείς το βλέπουμε με την αντίληψη του να κρατήσουμε ζωντανό το περιβάλλον μας και να κερδίσουμε μαζί. Όποιο τίμημα και να πληρώσουμε δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ανθρωπιστική μας στάση» επεσήμανε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 21:48