Καθηλωμένος ο στόλος της Tiger Airways στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 11:35
Καθηλωμένος ο στόλος της Tiger Airways στην Αυστραλία
Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Αυστραλίας καθώς η απόφαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας (CASA) να απαγορεύσει τις πτήσεις της Tiger Airways για τουλάχιστον μία βδομάδα, συμπίπτει με τις σχολικές διακοπές, δημιουργώντας άγχος και ταλαιπωρία στους επιβάτες, αφήνοντάς τους απομονωμένους στα αεροδρόμια.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 35.000 επιβάτες που θα επηρεαστούν από την απόφαση της CASA, μια κίνηση που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό καθώς οι περισσότεροι από τους επιβάτες έφταναν στο αεροδρόμιο για να πληροφορηθούν μόνο ότι η πτήση τους δεν θα πραγματοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η CASA αναστέλει την λειτουργία μιας αεροπορικής εταιρείας στην Αυστραλία.

Ο εκπρόσωπος της CASA, Πίτερ Γκίμπσον, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο ρυθμιστής ασφαλείας αποφάσισε την απαγόρευση πτήσεων της Tiger γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούσε να αγνοήσει τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας της εταιρείας. Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται ότι αυτό επηρεάζει τα σχέδια διακοπών κάποιων επιβατών, αλλά η ασφάλεια προέχει. «Όπως καταλαβαίνετε, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών, δεν μπορούσαμε να πούμε απλώς ότι είναι σχολικές διακοπές και να το προσπεράσουμε. Έπρεπε να δράσουμε επειγόντως», είπε.

Παρά την αρχική απόφαση της CASA, οι μηχανικοί αεροσκαφών πιστεύουν ότι η απαγόρευση θα ισχύσει πολύ παραπάνω από μια βδομάδα. Ο γραμματέας της ομοσπονδίας του αντίστοιχου συνδικάτου δήλωσε ότι θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι η εταιρεία να λειτουργήσει κανονικά. «Έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να πείσουν τον τεχνικό ασφαλείας ότι τα αεροσκάφη τους θα είναι σε θέση να πετάξουν χωρίς προβλήματα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ακόμα και πριν την απόφαση της CASA αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματά της με απώλειες ύψους $6.7 εκατομμύριων τον προηγούμενο χρόνο, βάζοντας κάποιους αναλυτές σε σκέψεις κατά πόσο συμφέρει να συνεχίζει να λειτουργεί στην Αυστραλία καθώς η εταιρεία απολαμβάνει πλήρους ευημερίας στην ασιατική αγορά.

Σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, η εταιρεία θα χάσει $4.2 εκατομμύρια για κάθε εβδομάδα που τα αεροσκάφη της θα παραμένουν καθηλωμένα. Η τυχόν απόσυρση της Tiger θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στην αυστραλιανή αγορά φτηνών εισιτηρίων καθώς η Virgin αλλάζει πρόσωπο, από Virgin Blue σε Virgin Australia.

Όμως, ο γενικός διευθυντής της Tiger, Τόνι Ντέιβις, παρέμεινε αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι «η Tiger θα μείνει στην αυστραλιανή αγορά. Η ασφάλεια για μας είναι προτεραιότητα και αποτελεί βάση της λειτουργίας της Tiger ανά πάσα στιγμή. Η πλήρης λειτουργία και η επίλυση της παρούσας κατάστασης το συντομότερο δυνατόν, παραμένει πλήρης δέσμευση μας».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 11:35