Μακρόν: Έχω καθησυχαστεί από τις εξηγήσεις της Άγκυρας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 06:09
Μακρόν: Έχω καθησυχαστεί από τις εξηγήσεις της Άγκυρας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι νιώθει «καθησυχασμένος» από τις εξηγήσεις που έδωσε η Τουρκία, αφότου ο ίδιος προειδοποίησε την Άγκυρα για το ενδεχόμενο μιας τουρκικής «εισβολής» στη βόρεια Συρία, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν.

«Δεν ανακαλώ τίποτα» από τις δηλώσεις, τις οποίες παραχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος την Τρίτη στην εφημερίδα «Le Figaro», όπου επέκρινε τις τουρκικές επιχειρήσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στους δημοσιογράφους, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Τυνησία.

«Σημειώνω ότι η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σημαίνει αναμφισβήτητα ότι (οι επιχειρήσεις) δεν αφορούν τίποτα άλλο από την ασφάλιση των συνόρων και ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να προχωρήσει βαθύτερα από τις θέσεις που έχει καταλάβει σήμερα, ούτε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα στην περιοχή» συμπλήρωσε.

«Έχω καθησυχαστεί» σημείωσε.

«Εάν αποδεικνυόταν ότι αυτή η επιχείρηση επρόκειτο να πάρει άλλη μορφή από μια επιχείρηση για την καταπολέμηση ενός πιθανού τρομοκράτη που απειλεί την τουρκική μεθόριο και ότι θα επρόκειτο για μια επιχείρηση εισβολής, τότε αυτή η επιχείρηση θα αποτελούσε ένα πραγματικό πρόβλημα» είχε προειδοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με τη «Le Figaro».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε την προειδοποίηση του Γάλλου προέδρου επιβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία κι άλλες χώρες δεν μπορούν «να δίνουν μαθήματα» στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διευκρίνισε ότι «εντός των επόμενων ημερών» θα συνομιλήσει εκ νέου στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 06:09