Μάχη με τις φλόγες δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες κοντά στο κέντρο ερευνών πυρηνικής τεχνολογίας του Λος Άλαμος, με τους κατοίκους να μη κρύβουν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς που πλησιάζει επικίνδυνα εγκατάσταση μέσα στην οποία υπάρχουν αποθηκευμένα χιλιάδες βαρέλια με πυρηνικά απόβλητα.

Ήδη οι Αρχές της Πολιτείας του Νέου Μεξικού ενίσχυσαν τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, επαναλαμβάνοντας όμως ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μόλυνσης από τη ραδιενέργεια, καθώς τα βαρέλια είναι καλά σφραγισμένα και έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλές σημείο. Η φωτιά εκτιμάται ότι έχει κάψει δασικές εκτάσεις 285 τ. χλμ. με τον πυκνό καπνό να είναι ορατός από 100 χλμ. μακριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πάντα είναι τόσο ξερά που μπορούν ανά πάσα στιγμή να πιάσουν φωτιά», σημείωσε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής της επαρχίας Λος Άλαμος, Doug Tucker.

«Χρειαζόμαστε λίγη βροχή. Για χιόνι δεν το συζητώ. Θα ήταν πολύ ωραία. Ήδη στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 800 πυροσβέστες και πολύ σύντομα ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τους 1000», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης