Καθιστική διαμαρτυρία στο Γκουαντάναμο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 05:32
Καθιστική διαμαρτυρία στο Γκουαντάναμο
Διαμαρτυρία, κρατώντας πικέτες, και φωνάζοντας συνθήματα, κατά των αποφάσεων για την επ' αόριστον φυλάκισή τους, πραγματοποίησαν κρατούμενοι της φυλακής που βρίσκεται στην αμερικανική ναυτική βάση στο Γκουαντάναμο.

Οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν επίσης για το γεγονός ότι συνεχίζεται η λειτουργία της παρά τις υποσχέσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να την κλείσει. Κατά τον εκπρόσωπό τους Σαΐντ Αμπντουλχαντί, οι κρατούμενοι οργανώνουν καθιστικές διαμαρτυρίες και αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους ή αφήνουν ανοικτές τις πόρτες των κελιών τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις για την ένατη επέτειο από την ίδρυση της φυλακής διαρκούν 13 ημέρες.

«Ελπίζουμε ότι οι φρουροί, οι στρατιωτικοί, οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, τα μέλη του Κογκρέσου και οι δημοσιογράφοι θα ακούσουν την κραυγή μας για λευτεριά», φέρεται να είπε ο Αμπντουλχαντί.

Στη φυλακή εξακολουθούν να είναι έγκλειστοι 173 άνθρωποι που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτηρίζει «εχθρικούς μαχητές» και υπόπτους ως μέλη της αλ Κάιντα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, 05:39