Κοινή δράση για καθολική πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλο τον πλανήτη αναλαμβάνουν ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των «κολοσσών» του ίντερνετ, αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουν στην προσπάθεια του ΟΗΕ για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, στόχος που θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ίντερνετ είναι κάτι συνηθισμένο στις ανεπτυγμένες χώρες από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όμως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά πως ο μισός πλανήτης δεν έχει αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα οι γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια, η εκπαίδευση των οποίων έχει ζωτική σημασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση του ίντερνετ, έχουν πρόσβαση σε μέσα που καθιστούν τη ζωή καλύτερη για όλους εμάς» αναφέρεται σε δήλωση που υπογράφεται από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, που έχουν αφιερώσει την περιουσία τους στη φιλανθρωπία.

«Το ίντερνετ ανήκει σε όλους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο απ’ όλους» προστίθεται στη δήλωση.
Ο Ζούκερμπεργκ διευκρίνισε στο Facebook πως σε κάθε 10 ανθρώπους που συνδέονται στο ίντερνετ, ένας καταφέρνει να βγει από τη φτώχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν συνδέσουμε τους πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν προς το παρόν πρόσβαση στο ίντερνετ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να τραβήξουμε ολόκληρο τον κόσμο προς τα πάνω μέσα στις επόμενες δεκαετίες» έγραψε.

Οι άλλοι υπογράφοντες τη δήλωση είναι ο Τζίμι Γουέιλς, συνιδρυτής της δωρεάν διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, και ο τραγουδιστής Μπόνο, επικεφαλής του ροκ συγκροτήματος U2.

Το ποσό που θα διατεθεί για αυτόν τον σκοπό δεν έγινε γνωστό, όμως ο ΟΗΕ έχει αναφέρει ότι 3,5 έως 5 τρισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για 15 έτη, ακόμη και περισσότερα, είναι απαραίτητα για να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης