Βροχή τηλεφωνημάτων δέχθηκε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Υπεροχής (NICE) της Βρετανίας από πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν λάβει ένα email με αποστολέα το Ινστιτούτο το οποίο τους ενημέρωνε ότι ενδεχομένως να πάσχουν από… καρκίνο!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του NICE, το οποίο ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται περί κακόβουλου ηλεκτρονικού μηνύματος, το email που τιτλοφορείται «Σημαντικό αποτέλεσμα της ανάλυσης αίματος» τους ενημερώνει ότι: «Στείλαμε δείγμα από το αίμα σας για περαιτέρω έλεγχο. Η γενική αίματος έδειξε πολύ χαμηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων και δυστυχώς εγείρονται υπόνοιες καρκίνου. Σας συνιστούμε να εκτυπώσετε τα αποτελέσματα της γενικής και την ερμηνεία τους, που περιέχονται στο επισυναπτόμενο αρχείο, και να επισκεφθείτε τον οικογενειακό σας ιατρό το συντομότερο δυνατόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Άντριου Ντίλον, επισήμανε ότι το NICE « έτσι κι αλλιώς δεν τηρεί αρχείο με τις ιατρικές εξετάσεις των πολιτών» και πρόσθεσε ότι για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομία η οποία έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης