Καλές συστάσεις ακολουθούν τον νέο πρωθυπουργό της Αιγύπτου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 14:10
Καλές συστάσεις ακολουθούν τον νέο πρωθυπουργό της Αιγύπτου
Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», η μεγαλύτερη οργάνωση της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν σήμερα ότι λίγες μόνο επιφυλάξεις έχουν για τον νεοδιορισθέντα πρωθυπουργό, Ισάμ Σάραφ, προσθέτοντας ότι έχει «καλή φήμη».

Ο Σάραφ, καθηγητής μηχανολογίας στο πανεπιστήμιο, είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών υπό τον πρώην πρόεδρο Μουμπάρακ, αλλά είχε παραιτηθεί από το υπουργείο του και είχε συμμετάσχει σε πορεία του πανεπιστημιακού προσωπικού, στο πλαίσιο της εξέγερσης που είχε ξεσπάσει τον Γενάρη κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Παραιτήθηκε από το υπουργείο και όποιος παραιτούνταν από το υπουργείο σ' αυτό το κλίμα διαφθοράς σημαίνει ότι είτε δεν ήταν ευχαριστημένος με τη διαφθορά είτε δεν είχε εμπλακεί σε αυτήν, έτσι οι υπεύθυνοι δεν ήταν ευχαριστημένοι μαζί του» δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των «Αδελφών Μουσουλμάνων», Ρασάντ Μπαγιούμι.

Ωστόσο, ο Μπαγιούμι πρόσθεσε πως η οργάνωσή του περιμένει να δει πώς θα λειτουργήσει ο Σάραφ και πώς θα απαντήσει στα αιτήματα του λαού.

Σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα «The Vancouver Sun», ο Σάραφ είχε θεαθεί να συμμετέχει στις διαδηλώσεις στην πλατεία Tahrir, που αποτέλεσε το κέντρο των διαμαρτυριών κατά του Μουμπάρακ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011, 14:17