Η Επίτροπος που είναι αρμόδια για την Ασφάλεια Σεσίλια Μάλστρομ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα να κρατήσει την υπόσχεσή του και να κλείσει τη φυλακή του Γκουαντάναμο, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ντροπή» που εξακολουθούν να κρατούνται εκεί άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν δικαστεί.

«Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που άνοιξε το Γκουαντάναμο και είναι ντροπή, που εξακολουθούν να κρατούνται εκεί άνθρωποι χωρίς να έχουν δικαστεί», σημειώνει σε μήνυμά της στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόεδρε Ομπάμα, ήρθε η ώρα να κρατήσετε την υπόσχεσή σας», καταλήγει στο σύντομο μήνυμά της, το οποίο υπογράφει με τα αρχικά της CM.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής του Γκουαντάναμο εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των στόχων του, παρά τα «εμπόδια» που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής για την τήρηση της υπόσχεσης αυτής του προέδρου Ομπάμα.

«Οι δεσμεύσεις του προέδρου να κλείσει το Γκουαντάναμο παραμένουν σήμερα το ίδιο ακλόνητες με αυτό που ήταν κατά τη διάρκεια της (προεκλογικής) εκστρατείας», το 2008, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης