Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi απηύθυνε έκκληση σήμερα στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη κινητοποίηση υποστήριξης του έργου του στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, πριν από την ψηφοφορία που θα διενεργηθεί στις 14 του ίδιου μήνα στο Κοινοβούλιο, η οποία θεωρείται καθοριστική για την τύχη της κυβέρνησής του.

Ο «Καβαλιέρε» ζήτησε «κινητοποίηση και δράση πραγματικά αποτελεσματική» για τη διοργάνωση το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου μιας μαζικής διαδήλωσης και συλλογής υπογραφών για τη στήριξη της δράσης της κυβέρνησης” (κεντροδεξιάς), όπως αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Κόμμα (αριστερά) κάλεσε επίσης σε μια εθνική διαδήλωση, στη Ρώμη, στις 11 Δεκεμβρίου.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του πρώην εταίρου του και νυν αντιπάλου του, ο Βerlusconi κατήγγειλε αυτούς που είναι η αιτία μιας «πολιτικής κρίσης παράλογης και ανεύθυνης» η οποία «παραλύει τη δημόσια ζωή».

Ο Fini, ύστερα από διαφωνία με τον Berlusconi, εγκατέλειψε στα τέλη Ιουνίου το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας (PDL), το οποίο είχαν συνιδρύσει, ενώ πριν από 15 ημέρες αποχώρησαν από την κυβέρνηση τέσσερα μέλη της, τα οποία πρόσκεινται στον Fini, επιτείνοντας την κρίση με τον Berlusconi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση Berlusconi θα πρέπει να αντιμετωπίσει στις 14 Δεκεμβρίου δύο παράλληλες ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο: αυτή μιας πρότασης εμπιστοσύνης στη γερουσία και μιας πρότασης μομφής στη βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης