Για ακόμα μια φορά η αντιπολίτευση απευθύνει κάλεσμα για νέα γενική απεργία, αυτή τη φορά διήμερη, εναντίον της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή σημειώνεται πως ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο επιμένει πως θα προχωρήσουν οι κάλπες για την ανάδειξη Συνταγματικής Συνέλευσης για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Μαδούρο πως παράλληλα με την «καταστροφική οικονομική πολιτική» του έχει οδηγήσει τη χώρα σε ημι-δικτατορία, με επόμενο στάδιο την τροποποίηση του Συντάγματος από μία Συνταγματική Συνέλευση που ο πρόεδρος ελπίζει ότι θα είναι, σε αντίθεση με τη Εθνοσυνέλευση, στα χέρια των υποστηρικτών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Μαδούρο απορρίπτει τους εν λόγω ισχυρισμούς και υποστηρίζει ότι στόχος της δεξιάς αντιπολίτευσης είναι να τον απομακρύνει πραξικοπηματικά από την εξουσία σε συνεργασία με «τον αμερικανικό παράγοντα».

Την Κυριακή, η αντιπολίτευση κάλεσε σε 48ωρη γενική απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. 

Παράλληλα, η αντιπολίτευση απηύθυνε κάλεσμα για νέες διαδηλώσεις τη Δευτέρα και την Παρασκευή, με στόχο να κάνει πίσω ο Μαδούρο από την απόφασή του να στήσει κάλπες την επόμενη Κυριακή για τη Συνταγματική Συνέλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης