Η Πολιτεία της Καλιφόρνιας πρόκειται να αυξήσει την επιδότηση που λαμβάνουν οι νέοι γονείς μέσα από το πρόγραμμα γονικής αδείας μετ’ αποδοχών, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα υπογράψει την προσεχή Δευτέρα ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν, ανακοίνωσε χθες το γραφείο του.

Το μέτρο, που επικυρώθηκε τον περασμένο μήνα από το Κοινοβούλιο της Πολιτείας, θα αυξήσει το ποσόν που λαμβάνουν οι νέοι γονείς, ή όσοι φροντίζουν συγγενείς με ανάγκες, στο 70% του καθαρού μισθού τους για τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζομένους, από 55% που ίσχυε πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και όσοι έχουν μεγαλύτερα έσοδα θα λάβουν αύξηση στο επίδομα από 55% στο 60%, ενώ η Πολιτεία εξετάζει ακόμη και την κατάργηση των επταήμερης περιόδου καταβολής των επιδομάτων.

Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν γονικές άδειες, ιδίως οι φτωχότεροι Καλιφορνέζοι που δεν θα μπορούσαν ν’ αντεπεξέλθουν στα έξοδα εάν το επίδομα ανερχόταν μόνον στο 55% του μισθού τους, τόνισε ο συντάκτης του νομοσχεδίου Δημοκρατικός βουλευτής Τζίμι Γκόμεζ.

Το πρόγραμμα, που λειτουργεί στα πλαίσια του προνοιακού συστήματος της Πολιτείας, απευθύνεται σε όλους τους γονείς που επιθυμούν να απουσιάσουν από την εργασία τους για να βρίσκονται κοντά και ν’ αναπτύξουν οικογενειακούς δεσμούς με τα παιδιά τους, έναν χρόνο μετά τη γέννηση, ή την υιοθεσία τους, ή χρειάζεται να φροντίσουν έναν σοβαρά ασθενή στην οικογένειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης