Συναγερμός σήμανε τη Δευτέρα στις αμερικανικές αρχές μετά την είδηση για πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το CBS, νεκροί είναι δύο ενήλικες (μία δασκάλα και ο ένοπλος), ενώ δύο μαθητές μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο σ’ ένα συμβάν που χαρακτηρίζεται από την τοπική αστυνομία ως «υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που συνοδεύτηκε από απόπειρα αυτοκτονίας». Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα ΗΠΑ, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας στο «North Park Elementary School».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Jarrod Burguan (Τζάροντ Μπάργκουαν) ανέφερε μέσω Twitter πως «η απειλή έχει εξουδετερωθεί», προσθέτοντας ότι οι τραυματισμένοι μαθητές έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το μήνυμα του αρχηγού της αστυνομίας στο Twitter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, γινόταν λόγος για τέσσερις τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του ενόπλου, μιας δασκάλας και δύο μαθητών.

Χάρτης με το δημοτικό σχολείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί

Επί τόπου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Το δημοτικό σχολείο εκκενώθηκε, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε σχολικά κτήρια, πανεπιστήμια και φοιτητικές εστίες της περιοχής. Αρκετοί από τους μαθητές που απομακρύνθηκαν από το σχολείο, παρέμειναν προσωρινά σε σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα δασκάλων και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μαθητές με τη συνοδεία δασκάλων εγκαταλείπουν το σχολείο

Τον Δεκέμβριο του 2015, ένα ζευγάρι είχε σκοτώσει 14 ανθρώπους, στέλνοντας στο νοσοκομείο 22 ακόμη κατά τη διάρκεια αιματηρής επίθεσης σε δημόσια υπηρεσία στην ίδια πόλη. Οι δράστες φέρονται να είχαν επηρεαστεί από εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης