Σε τραγωδία εξελίχθηκε η δοκιμαστική πτήση του τουριστικού διαστημόπλοιου της Virgin Galactic SpaceShip2 στην έρημο Μοχάβι, στην Καλιφόρνια. Το σκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και συνετρίβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι νεκρός είναι ο συγκυβερνήτης του διαστημικού σκάφους. Ο κυβερνήτης νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος.Οι αρχές της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν ότι νεκρός είναι ο συγκυβερνήτης του διαστημικού σκάφους. Ο κυβερνήτης χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα και τραυματίστηκε σοβαρά.

Πρόκειται για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν τη συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο διαστημικό σκάφος έχει δύο χειριστές και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διαστημόπλοιο της εταιρείας του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον Virgin Galactic κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.

Δείτε τα πρώτα πλάνα από το σημείο της συντριβής

Έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με τους επιβαίνοντες να βιώνουν μηδενική βαρύτητα και να είναι σε θέση να δουν τη Γη από το «μαύρο» του διαστήματος.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Το σκάφος SpaceShip2 της Virgin Galactic θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου, θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Δείτε την είδηση όπως τη μετέδωσε το CNN

 Διαβάστε επίσης: Πύραυλος της NASA εξερράγη στον αέρα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014, 03:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης