Χωρίς αλκοόλ και χωρίς γυμνά γυναικεία κορμιά διεξήχθη στο Ιράκ ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς μετά από 43 χρόνια, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για νίκη έναντι στην τυραννία του πολέμου.

«Αυτό που ελπίζουμε να εκπληρωθεί είναι να ακουστεί η φωνή του Ιράκ, να δείξουμε ότι είναι ακόμα ζωντανό, ότι η καρδιά του ακόμη χτυπά, δήλωσε ο Σενάν Καμέλ, καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Shaymaa Abdelrahman, μια 20χρονη από το Κιρκούκ, έγινε η πρώτη Μις Ιράκ, μετά το 1972, οπότε και έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω το Ιράκ να προχωρά μπροστά. Η εκδήλωση αυτή ήταν μεγαλειώδης και χαράζει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο των Ιρακινών» δήλωσε η νικήτρια. Ανέφερε επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει τη φήμη της πλέον για να προωθήσει τα δικαιώματα στην εκπαίδευση, ιδιαιτέρως στους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν λόγω του πολέμου.

Το σόου πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Βαγδάτης και περιλάμβανε τις 8 διαγωνιζόμενες οι οποίες φόρεσαν φορέματα και ψηλοτάκουνα παπούτσια, σε μια βραδιά που δεν θύμιζε σε τίποτα τους διαγωνισμούς ομορφιάς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, δεν υπήρξε εμφάνιση με μαγιό, ενώ όλες οι κοπέλες έδωσαν ένα μήνυμα κατά του πολέμου.

Ο διαγωνισμός σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να πληροί τα διεθνή κριτήρια ώστε η Μις Ιράκ να γίνει δεκτή στον επόμενο διαγωνισμό Μις Υφήλιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης