Η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις δήλωσε πως δεν θα έδινε βάση μόνο στον λόγο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για οποιοδήποτε πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σε απόσπασμα μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε σήμερα από το CNN, η Χάρις είπε πως ο Τραμπ έχει ένα ιστορικό καταπίεσης της άποψης των ειδικών για την πανδημία του κορωνοϊού και εξέφρασε την ανησυχία ότι αυτό μπορεί να συμβεί και πάλι στην περίπτωση ενός ενδεχόμενου εμβολίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα εμπιστευόμουν τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε και πρόσθεσε πως θα ήταν πεπεισμένη για την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου αν και κάποιος αξιόπιστος την εγγυάτο.

«Δεν θα έδινα βάση στον λόγο του γι΄αυτό», είπε.

Τουλάχιστον 6.2 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί στις ΗΠΑ από τον νέο κορωνοϊό, που έχει κοστίσει τη ζωή σε 187.833 ανθρώπους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη διαχείριση από την κυβέρνηση του χειρότερου ξεσπάσματος της ασθένειας στον κόσμο να βρίσκεται υπό εξονυχιστικό έλεγχο, ο Τραμπ έχει αφήσει να πλανάται το ενδεχόμενο ένα εμβόλιο να είναι έτοιμο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Όμως ο πρόεδρος έχει ένα ιστορικό περιφρόνησης των επιστημονικών συμβουλών και ορισμένοι ειδικοί εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο οι δοκιμές των εμβολίων, που πρέπει να μελετήσουν ενδεχόμενες παρενέργειες σε ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων, προτού μπορέσουν να καταλήξουν σε μια ετυμηγορία, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη αυτού του έτους ή ακόμη και τις αρχές του επόμενου.

Η Χάρις άφησε να εννοηθεί στη συνέντευξή της στο CNN πως ο Τραμπ μπορεί να σπεύσει να αρπάξει ένα εμβόλιο –ανεξάρτητα από το πώς έχει δοκιμαστεί– προκειμένου να λουστράρει την εικόνα του.

«Έχει το βλέμμα του στις εκλογές που έρχονται σε λιγότερο από 60 ημέρες και πάει ν΄αρπάξει ό,τι μπορεί να πάρει για να προσποιηθεί πως μπορεί να είναι ηγέτης στο θέμα αυτό ενώ δεν είναι», είπε.

Το CNN ανέφερε ότι η πλήρης συνέντευξη με τη Χάρις θα μεταδοθεί την Κυριακή.(06/09).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης