Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε το Σάββατο ότι αν αποδειχθεί ότι οι αυτονομιστές είναι πίσω από την κατάρριψη του τζετ των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία όπου βρήκαν το θάνατο οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό, η Ρωσία θα κατηγορηθεί για το γεγονός καθώς αποσταθεροποίησε τη χώρα.

«Εάν κάτι τέτοιο αποδειχτεί τότε θα πρέπει να είναι σαφές τι σημαίνει αυτό: Θα είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία ενός κυρίαρχου κράτους, με την παραβίαση της εδαφικής του ακεραιότητας, την υποστήριξη, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των κακοποιών πολιτοφυλάκων», ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε άρθρο του που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης σφόδρα επικριτικός ως προς τους επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αργή αντίδρασή τους κατά του Κρεμλίνου. «Για πολύ καιρό υπήρξε μια απροθυμία από την πλευρά πάρα πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των όσων συμβαίνουν στην ανατολική Ουκρανία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι καιρός δείξουμε τη δύναμή μας και πόσο μετράει η επιρροή μας. Οι οικονομίες μας είναι ισχυρές και η δύναμή τους αυξάνεται. Και όμως μερικές φορές συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε ανάγκη τη Ρωσία περισσότερο από ότι η Ρωσία μας χρειάζεται» αναφέρει ο βρετανός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης