Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής «μιας ανεξάρτητης έρευνας» για να διευκρινιστεί ποιοι ευθύνονται για την «τερατώδη» αυτή πράξη που προκάλεσε την πτώση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, το οποίο πιθανώς κατερρίφθη από έναν πύραυλο στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Ισπανία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συμμάχων της. Η Ισπανία θα υποστηρίξει μια ανεξάρτητη έρευνα για να διευκρινιστεί ποιοι είναι οι δράστες», δήλωσε ο Ραχόι έπειτα από υπουργικό συμβούλιο. «Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει τι συνέβη και ο κόσμος θα καταβάλει όλες τις προσπάθειες για να αποφευχθεί να ξαναγίνει ποτέ μια τερατώδης πράξη όπως αυτή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ισπανό ομόλογό του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι φαίνεται πιθανό πως το αεροπλάνο με τους 298 επιβαίνοντες κατερρίφθη και σημείωσε ότι αν αυτό αποδειχθεί αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Σημειώθηκε ένα απολύτως αποτροπιαστικό, σοκαριστικό και τρομερό συμβάν και πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος γι’αυτό που συνέβη και για τον τρόπο με τον οποίο συνέβη», σημείωσε ο Κάμερον. «Αν, όπως φαίνεται πιθανό, κατερρίφθη, τότε αυτοί που ευθύνονται πρέπει να λογοδοτήσουν και πρέπει να μην χάσουμε καθόλου χρόνο για να γίνει αυτό. Είναι απολύτως απαραίτητο όλες οι κυβερνήσεις να συνεργαστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν για να διασφαλιστεί ότι θα ερευνηθεί σωστά η περιοχή και ότι οι σοροί (…) θα περισυλλεγούν», κατέληξε.

Παράλληλα ο Βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, δήλωσε και αυτός παράλληλα ότι πρόκειται για μια «ιδιαίτερα απάνθρωπη τραγωδία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης