Καμερούν- 8 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 03:00
Καμερούν- 8 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ
Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου 12 τραυματίστηκαν στο χωριό Νίγκιε, ένα προάστιο της πόλης Φοτοκόλ στο βόρειο Καμερούν, σε δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας – φερόμενα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ –σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

"Στην πρώτη επίθεση ένας άνδρας καμικάζι πυροδότησε μια βόμβα στην τοπική βουλή της Λεϊμαρή. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους και ο δράστης", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας Kαμερουνέζος, ανώτερος αξιωματικός του στρατού, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Λίγα λεπτά αργότερα, τρεις γυναίκες βομβιστές καμικάζι πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους, κοντά στο σημείο της πρώτης επίθεσης, χωρίς όμως να σκοτώσουν κάποιον άλλο, καθώς έδρασαν βεβιασμένα", τόνισε ο αξιωματικός, προσθέτοντας πως περίπου 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.
"Βρισκόμαστε μέρα και νύχτα σε επαγρύπνηση για να προστατεύσουμε την πόλη μας από επιθέσεις βομβιστών καμικάζι της Μπόκο Χαράμ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοντό, μέλος της τοπικής ομάδας προστασίας της Φοτοκόλ.

Περισσότεροι από 200 άνδρες είναι μέλη της τοπικής ομάδας προστασίας, περιφρουρώντας τα βασικά σημεία πρόσβασης της πόλης.

Χθες Σάββατο, ο κυβερνήτης της περιοχής Μιντζιγιάουα Μπακάρι, χαιρέτισε την "τεράστια υποστήριξη", που παρέχουν οι ομάδες προστασίας.

Πέντε αφρικανικές χώρες –ανάμεσα και τους και το Καμερούν– με την καθοδήγηση της Νιγηρίας– έχουν ανακοινώσει ότι θα σχηματίσουν πολυεθνική δύναμη για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ κινητοποιώντας 8.700 άνδρες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, 03:00