Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν όταν τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης Μπόντο, στο βόρειο άκρο του Καμερούν, δήλωσε αξιωματικός των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, κάνοντας λόγο για έναν πρώτο απολογισμό της πλέον πολύνεκρης επίθεσης που σημειώνεται στο πρόσφατο κύμα βίας που μαστίζει την περιοχή εξαιτίας της δράσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Δύο βομβιστές ανατινάχθηκαν στην κεντρική αγορά της Μπόντο, ενώ οι άλλοι ανατινάχθηκαν στις πύλες εισόδου και εξόδου της πόλης, είπε ο αξιωματικός. Η περιοχή αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων της νιγηριανής εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα το πρωί σημειώθηκε τετραπλή επίθεση αυτοκτονίας στην τοποθεσία Μπόντο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Νιγηρία. Υπάρχουν τουλάχιστον 29 νεκροί και 30 τραυματίες» ανέφερε η ίδια πηγή χωρίς να διευκρινίσει αν ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι καμικάζι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η σημερινή επίθεση δεν ήταν η πρώτη στην πόλη Μπόντο. Στα τέλη Δεκεμβρίου, δύο γυναίκες καμικάζι ανατινάχθηκαν στην είσοδο της πόλης.

Στις 13 Ιανουαρίου καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον έναν σε επίθεση σε τζαμί στην περιοχή Κουγιάπε στο βόρειο Καμερούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπόκο Χαράμ άρχισε τις επιθέσεις εκτός των συνόρων της Νιγηρίας, πλήττοντας το Καμερούν το 2013 και τις ενέτεινε πέρυσι, περιλαμβάνοντας στους στόχους της επίσης το Τσαντ και τον Νίγηρα και απειλώντας την περιφερειακή ασφάλεια.

Οι ισλαμιστές αντάρτες αναπτύσσουν ένοπλη δράση τα τελευταία έξι χρόνια επιδιώκοντας την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Το Καμερούν ενίσχυσε τη στρατιωτική παρουσία του το 2013 στα σύνορα με τη Νιγηρία για να ανακόψει τη δράση των ισλαμιστών, αφότου είχε αφήσει για χρόνια τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ να χρησιμοποιούν το βόρειο Καμερούν ως ορμητήριο και βάση ανεφοδιασμού με όπλα, οχήματα και εμπορεύματα. Στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση συμμετέχοντας στον περιφερειακό στρατιωτικό συνασπισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης