«Καμία ένδειξη σαμποτάζ» ανακοίνωσε η γερμανική Πολεμική Αεροπορία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 11:57
«Καμία ένδειξη σαμποτάζ» ανακοίνωσε η γερμανική Πολεμική Αεροπορία
«Καμία ένδειξη σαμποτάζ» στο αεροσκάφος που μετέφερε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Μπουένος Άιρες, τόνισε πριν από λίγο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

«Η Πολεμική Αεροπορία έχει ξεκινήσει έρευνα, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη υποψίας περί εγκληματικού υπόβαθρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος, διαψεύδοντας ευθέως δημοσίευμα της «Rheinische Post» στο οποίο γινόταν λόγος για «έρευνα προς «όλες τις κατευθύνσεις», ακόμη και για «ενέργεια εγκληματικής φύσης».

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτές τις αναφορές» τόνισε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. «Πρόκειται για μια συνήθη εξέταση του συστήματος ασυρμάτου, στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη» πρόσθεσε και διέψευσε ακόμη και τις πληροφορίες που ήθελαν το αεροπλάνο να αδειάζει κηροζίνη πριν από την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Κολωνίας.

Η καγκελάριος αναχώρησε λίγο πριν από τις 05.00 (τοπική ώρα) με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας για τη Μαδρίτη, ενώ στις 09.00 επιβιβάστηκε σε πτήση της ισπανικής Iberia με προορισμό το Μπουένος Άιρες, όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των G20.

Διαβάστε επίσης: Είκοσι λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος της Μέρκελ έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600 , Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 07:32
 
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 12:02