Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε το βράδυ της Κυριακής τα νέα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας εναντίον της πόλης Μικολάιφ (νότια) και διεμήνυσε πως ο στρατός του θα τα ανταποδώσει.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σενκέβιτς, είπε νωρίτερα χθες ότι η πόλη υπέστη τουλάχιστον 12 πυραυλικά πλήγματα, που χαρακτήρισε πιθανόν τα σφοδρότερα από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι κατέστρεψαν σχολεία και σπίτια. Μίλησε για τουλάχιστον 2 νεκρούς και τρεις τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζελένσκι έκανε λόγο για «έναν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Μικολάιφ και της περιοχής», προσθέτοντας πως «καμία ρωσική επίθεση δεν μένει αναπάντητη από τον στρατό μας και τις υπηρεσίες πληροφοριών μας».

Ρωσικές δυνάμεις μεταφέρονται από το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας στις κατεχόμενες περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορίζια στον νότο, ανέφερε ακόμη ο κ. Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι «όμως αυτό δεν θα τους βοηθήσει». Το Κίεβο λέει πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση με σκοπό την ανακατάληψη των περιφερειών αυτών.

Νωρίτερα, το ουκρανικό γενικό επιτελείο έκανε λόγο περί εσπευσμένων μετακινήσεων ρωσικών στρατευμάτων σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας. Η Μόσχα δεν έχει κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης