Δεκάδες πτήσεις από και προς το διεθνές ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν, αφού μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε κοντά στον περίβολο του αεροδρομίου.

Από τις 209 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα οι 80 έχουν ακυρωθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Λίζα Ντβιρ. Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al θέλει να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει Ισραηλινούς που έχουν αποκλειστεί στο εξωτερικό εξαιτίας των ακυρώσεων των πτήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως στη σκιά της τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία αεροπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σταμάτησαν την Τρίτη τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ έπειτα από προειδοποιήσεις που διατυπώθηκαν από κυβερνητικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines, American Airlines Group και United Airlines ήταν οι πρώτες που ανακοίνωσαν ακυρώσεις των πτήσεών τους μέχρι νεωτέρας, ενώ ακολούθησαν αναγγελίες για ακυρώσεις πτήσεων από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η γερμανική Lufthansa και η γαλλική Air France. Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως σταματάει τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι αύριο Πέμπτη.

Παράλληλα, η Air Berlin, δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε επίσης πως σταματάει τις πτήσεις της σήμερα, επικαλούμενη την κατάσταση στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετές αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν δρομολόγια πτήσεων που κατευθύνονταν ήδη προς το Τελ Αβίβ ή τις κάλεσαν να επιστρέψουν πίσω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Κέρι: «Κρίθηκε αναγκαία η απαγόρευση πτήσεων», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 05:36

Ισραήλ: Προβληματισμός από τις μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014, 00:26

Ματαιώνονται για 24 ώρες όλες οι πτήσεις προς το Ισραήλ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, 20:13

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης