Σαφώς διαφορετικές περιπτώσεις είναι αυτές των κρίσεων της Ελλάδας και παλιότερα της Αργεντινής, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ξεκαθάρισε ότι δε βλέπει την παραμικρή ομοιότητα μεταξύ των δύο περιπτώσεων, κυρίως γιατί η Ελλάδα, όπως δήλωσε, ανήκει σε κάποια νομισματική ένωση, σε αντίθεση με την Αργεντινή.

Για τη Λαγκάρντ, ζωτική σημασία έχει η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωζώνης και συμπλήρωσε ότι στην δέσμευση που έχει αναλάβει η τελευταία, έγκειται και η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τους ηγέτες των χωρών όλου του κόσμου να δράσουν συλλογικά για την αντιμετώπιση της κρίσης, και προστέθηκε στις φωνές (παρόμοια άποψη εξέφρασε νωρίτερα και ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος, Τζ. Στίγκλιτς), που κάνουν λόγο τελευταία για «έλλειψη συλλογικού πνεύματος».

«Υπάρχουν σημάδια ελπίδας. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και το να αναλάβουν περισσότερη δράση, απ’ ότι μέχρι τώρα, οι αρχηγοί των κρατών», πρόσθεσε, ενώ προειδοποίησε ότι υπάρχουν λιγότερα «πυρομαχικά» ενάντια στην κρίση σε σχέση με το 2008.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης