Το δικαστήριο του Μιλάνου επέβαλε πρωτόδικα «καμπάνα» επτά ετών σε δύο άτομα και πέντε ετών σε ένα ακόμα για το σκάνδαλο που τιτλοφορείται στον ιταλικό Τύπο ως «Ρούμπι Δυο». Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο μετά το Ρούμπιγκεϊτ, για τα γνωστά πάρτι Μπούγκα – Μπούγκα του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος Εμίλιο Φέντε και ο πρώην ατζέντης ηθοποιών και μοντέλων Λέλε Μόρα καταδικάσθηκαν σε επτά χρόνια κάθειρξη για συνέργεια σε προαγωγή ενηλίκων και ανηλίκων γυναικών στην πορνεία. Επίσης, του επιβλήθηκε δια βίου στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Η τρίτη κατηγορούμενη, η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Νικόλ Μινέτι, καταδικάσθηκε επίσης, σε πέντε χρόνια κάθειρξη για συνέργεια στην προαγωγή στην πορνεία και παράλληλα σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο έφτασε σε αυτή την απόφαση, αφού πρώτα εξέτασε τις καταθέσεις 30 μαρτύρων –περιλαμβανομένων αυτών που έδωσαν δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της ίδιας της Μαροκινής Ρούμπι Καρίμα και πολλών ακόμη νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στα πάρτι. Και οι 30 μάρτυρες θα επανεξεταστούν από την εισαγγελία του Μιλάνου για να αποφασιστεί αν θα κατηγορηθούν για ψευδομαρτυρία. Το δικαστήριο πρόκειται να αποστείλει στην εισαγγελία και την κατάθεση του Μπερλουσκόνι.

(Η ανακοίνωση της απόφασης)

(Η κατάθεση της Ruby Karima El Mahroug)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης