Η διαφθορά απειλεί ορισμένες δημοκρατίες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, προειδοποίησε χθες η νέα υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ, η οποία άσκησε πιέσεις στις χώρες αυτές, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα παλιά μίση και να ολοκληρώσουμε τον δημοκρατικό χάρτη της Ευρώπης, πρέπει να εξουδετερώσουμε ένα άλλο δηλητήριο που αποτελεί μεγάλη απειλή για τις νεαρές ευρωπαϊκές δημοκρατίες: τη διαφθορά» τόνισε η Νούλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εμπιστοσύνη των λαών προς τις εκλεγμένες κυβερνήσεις τους διαβρώνεται στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, διότι οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι ηγέτες τους εξυπηρετούν πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των λαών» πρόσθεσε η Αμερικανίδα υφυπουργός σε ομιλία της στο κέντρο μελετών Atlantic Council της Ουάσινγκτον.

«Η διαφθορά σκοτώνει τα δημοκρατικά όνειρα» τόνισε η Νούλαντ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην «ιστορική στιγμή» μπροστά στην οποία βρίσκονται η Ουκρανία, η Μολδαβία και η Γεωργία, οι οποίες αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας με την Ε.Ε. στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, στις 28 και 29 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την ευρωπαϊκή επιλογή των τριών αυτών χωρών» πρόσθεσε η Νούλαντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης