Την επιβολή στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων εναντίον πέντε φυσικών προσώπων στη Γουινέα-Μπισάου αποφάσισαν ομόφωνα την Παρασκευή τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ειδικότερα, πρόκειται για πέντε στρατιωτικούς οι οποίοι ηγήθηκαν του πραξικοπήματος της 12ης Απριλίου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην αφρικανική χώρα.

«Η απόφαση 2048 του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητεί από όλες τις χώρες-μέλη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να απαγορεύσουν την είσοδο ή τη διέλευση από το έδαφός τους των πέντε υπεύθυνων, μελών του στρατιωτικού καθεστώτος που βρίσκεται στην εξουσία στη Γουινέα-Μπισάου, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη έφθασε το πρώτο τμήμα της ειρηνευτικής αποστολής, υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης, το οποίο έχει ως αποστολή την επίβλεψη της ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης:
«Έπιασαν» δουλειά οι στρατιώτες της Αφρικανικής Ένωσης στη Γουινέα-Μπισάου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012, 08:54

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης